X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Fermierii nu trebuie să șantajeze alți cetățeni

14 dec. 2020,, 13:00   Societate
15997 5

Fermierii trebuie să înceteze să șantajeze alți cetățeni și să ceară subvenții de la stat. Pentru a primi despăgubiri, aceștia trebuie să-și asigure riscurile la companiile de asigurări și să nu aștepte ca pierderile lor să fie acoperite din impozitele altor cetățeni.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe o rețea de socializare de către arhitectul, membru al Consiliului de urbanism al municipiului Chișinău Denis Nedeoglo, relatează Noi.md.

El a menționat că, „admirînd” expoziția de tractoare din PMAN, el se întreabă:

„1) Dacă situația fermierilor este atît de proastă, unde au găsit banii pentru combustibil pentru a aduce tractoarele la atîția kilometri?

2) Cine lucrează în acest moment pe cîmpuri? Mai tîrziu vom plăti pentru lenea lor?


3) De unde fermierii au luat ideea că eu ar trebui să plătesc riscurile lor din propriul meu buzunar? Fermierii nu vor să plătească pentru riscurile mele?!

4) Cînd cumpăr produsele fermierilor la prețuri ridicate, totul e în regulă? Și cînd fermierii își desfășoară activitățile fără a lua în considerare riscurile, fără asigurarea culturilor și sistemelor de irigații, tot eu trebuie să plătesc pentru iresponsabilitatea lor?

5) Cînd fermierii ară hectare, taie ceea ce a mai rămas din păduri și își extind în secolul XXI activitățile agricole, este corect? Eu trebuie să plătesc pentru activitatea lor?!

Concluzie: Nu îmi dau acordul pentru ca Guvernul să aloce deducerile mele fiscale pentru a acoperi riscurile unei anumite industrii. Pentru aceasta există companii de asigurări. Dacă aveți bani în plus, plătiți riscurile mele din deducerile mele fiscale. Și o dorință aparte pentru fermieri: încetați să șantajați alți cetățeni. Locul tractoarelor este în cîmp. Vreți despăgubiri? Plătiți primele de asigurare companiilor de asigurări! Sau, fiți buni și plătiți pierderile celorlalți cetățeni de pe urma lockdown-ului din buzunarul fermei. Aceasta este o adevărată forță majoră, și nu faptul că nu vă asigurați activitățile economice și nu cheltuiți bani pe sisteme de irigații. Așa e corect! Deschideți hambarele!”, a subliniat Denis Nedeoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?