Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Opinie: Epidemia de coronavirus este mult mai slabă decît rezonanța sa socială

3 apr. 2020,, 04:35   Sănătate
69376 7

Coronavirusul nu este o boală nouă, mulți s-au îmbolnăvit deja de el în anii precedenți. El este - SARS, care este de zeci și sute de specii, iar un tratament specific nu există și nici nu se prevede în viitorul apropiat - toate speranțele sînt la imunitate. Și în prezent, epidemia de coronavirus este mult mai mică decît rezonanța socială și politică.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de către renumitul chirurg-endoscopist, doctor în științe, Alexandru Danci, transmite Noi.md
Referindu-se la problema pandemiei de COVID-19, el a îndemnat concetățenii să nu se întristeze atît de mult.

"Numărul cazurilor identificate - nu înseamnă că acesta este numărul de purtători ai virusului, cu atît mai mult - numărul de bolnavi. Ei sînt mult mai mulți. Și nu trebuie să luăm aceste informații drept un semn de rușine, defecțiuni și alte neplăceri. Adică, nu trebuie să exagerăm sau să ascundem acest lucru. Boli virale au fost, sînt și vor fi. În prezent, epidemia este mult mai mică decît rezonanța sa publică și (da - da) politică", a menționat renumitul chirurg.

Potrivit lui, acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijăm măsurile de prevenire și alte activități de carantină.

"Aceasta înseamnă că natura acestei boli virale, din cauza virulenței și contagiozității sale neexprimate, ne permite o conștientizare relativ calmă a naturii bolii, ne oferă suficient timp pentru organizarea măsurilor de protecție", - a spus Alexandru Danci.


El a menționat că în componența Comisiei pentru Situații Excepționale ar trebui neapărat să fie și un medic, destul de calificat, ca un organizator al sistemului sănătății. Toți ar trebuie să organizeze un seminar concis cu tema: "Ce este epidemia și activitățile antiepidemice".

Vestitul chirurg-endoscopist a indicat că în timpul epidemiei spitalele nu se închid, ci se deschid și, cu siguranță, nu încep a fi construite. La publicarea Ordinului, acesta ar trebui să aibă și un document atașat, în care va fi descris detaliat cum trebuie de procedat în anumite situații: cum trebuie de organizat o recepție, o chemare la domiciliu, o adresare, cum în general de organizat viața publică, producția, serviciile.

Alexandru Danci consideră că, deoarece acest lucru nu a fost făcut, toți conducătorii nu știu acum dacă să testeze lucrătorii sau să ascundă acest lucru, sau să-i trimită pe foaie de boală, în concediu etc.

El a subliniat că mijloace de protecție pentru lucrătorii medicali în volum suficient nu există și nu vor exista și nu trebuie să vă înșelați pe voi și pe alții.
"Clarificați ce este și recunoașteți în public, nu este o rușine. A minți e mult mai rău. Testarea pentru Covid-19 a tuturor oamenilor la rînd este un non-sens, numai cei cu simptome ale bolii", -a spus el.

Alexandru Danci a subliniat că de explicat populației că coronavirusul nu este o boală nouă, mulți au fost deja bolnavi în anii precedenți – acesta este SARS, care este zeci și sute de specii, asemănătoare și diferite, iar acesta este unul dintre ele.

"Nu există un tratament specific și nici nu se prevede în viitorul apropiat - toate speranțele sînt la imunitate.

Și în prezent, epidemia de coronavirus este mult mai mică decît rezonanța socială și politică. Iar imunitatea mereu scade în situații de panică, stres și depresie, ca să nu mai vorbim de hipotermie și supraîncărcare. De aceea, starea de spirit pozitivă, emoțiile pozitive, aerul proaspăt, mîncarea sănătoasă, activitatea fizică sînt baza imunității. Fiți sănătoși!",- a spus el în concluzie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий