COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Diaspora nu ar trebui să primească poliță medicală gratuit

Opinie: Diaspora nu ar trebui să primească poliță medicală gratuit

Autoritățile Moldovei nu ar trebui să elibereze gratuit polițe medicale cetățenilor care lucrează peste hotare și care sosesc masiv în țara noastră, pentru a depăși epidemia de coronavirus.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețelele de socializare de către expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei Alexandru Muravschi, transmite Noi.md.

"Înțeleg că voi provoca mînia populiștilor noștri "umani". Dar eu sînt categoric împotriva acordării unor reduceri, și cu atît mai mult eliberarea gratuită a polițelor medicale persoanelor care lucrează în străinătate și care sosesc masiv acum în țară pentru a aștepta trecerea furtunii. Pe ce bază? Sistemul medical al Republicii Moldova se menține pe impozitele cetățenilor care trăiesc și muncesc în țară și plătesc contribuții la Fondul medical chiar și din cîștigurile lor mici. Sistemul medical se ține pe patriotism și pe îndeplinirea datoriei de către medicii moldoveni care primesc salarii foarte mici. De ce ar trebui să deservească gratuit armata celor care nu au vrut să treacă prin greutăți și să-și depună puterea și cunoștințele în construcția statului lor, dar l-au părăsit în momente dificile", a menționat Alexandru Muravschi.

Potrivit lui, declarațiile precum că statul trăiește pe banii gastarbeiterilor, făcute de vicepreședintele Platformei "DA", Alexandru Slusar, sînt pure demagogii.


"Statul trăiește pe banii contribuabililor săi. Gastarbeiterii își întrețin familiile. Ei bine, să aibă parte de cinste și laudă de la rudele lor, dar nu mai mult. Banii trimiși au un impact asupra economiei, dar nu atît de mare. Fără acești bani, am fi importat mai puțin și am fi avut pe tejghele cu 5 tipuri de cîrnați mai puțin și am fi construit cu două case mai puțin. Acesta e tot efectul. Da, ei sînt cetățenii noștri. Deși lucrează în străinătate în cea mai mare parte pe pașaportul unui alt stat. Da, au nevoie de ajutor într-un moment dificil. Și noi îi primim acasă. Dar să nu spere la nimic gratuit. Și punctum!", a menționat fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load