Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Opinie: De la oricare altă țară vom cumpăra gaze naturale, pînă la urmă acestea tot de la Gazprom vor veni

22 oct. 2021,, 12:30   Societate
17255 3

De la oricare altă țară decît Rusia vom cumpăra gaze naturale, pînă la urmă acestea tot de la Gazprom vor veni. Atît Polonia, cît și România sau Ucraina, în mare parte, tot de la ruși îl iau, constată fostul premier al țării, Ion Chicu, transmite Noi.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune N4.

Fostul premier este de părere că gazul nu poate fi mai ieftin din România sau din altă parte atîta timp cît aceștia îl primesc tot de la Gazprom.

,,Eu nu cred că se va găsi un stat care să cumpere cu 800 de dolari mia de metri cubi și să-l vîndă moldovenilor pentru că sînt prieteni cu 400”, a afirmat Ion Chicu.

Chicu este de părere că Polonia, Ucraina și România nu au resurse de gaze naturale suficiente pentru a ajuta Moldova și chiar dacă au, prețul nu va fi mai mic.


,,Polonezii nu au gaz. Ucrainenii nu au mai mult gaz decît consumă pe perioada iernii. Dar iarăși chiar dacă îl au și în Ucraina și în România, admitem că au volume adiționale, nu înțeleg de unde noi ne construim speranțele astea că oamenii care procurat gazul mai scump pot să ni-l dea nouă ieftin. Regiunea asta toți cumpără de la Gazprom indiferent că este Ucraina sau România”, a adăugat Chicu.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X