COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie cu privire la reforma procuraturii: „Trebuie să luăm un buldozer și să curățăm totul”

Opinie cu privire la reforma procuraturii: „Trebuie să luăm un buldozer și să curățăm totul”

Prin numirea unui nou procuror general de către fostul prim-ministru Maia Sandu sau de către actuala guvernare nu se va schimba nimic, deoarece trebuie schimbat radical întregul sistem.

O astfel de opinie a fost exprimată de analistul politic și jurnalist Igor Volnițchi în cadrul emisiunii „Glavnoe” de pe TVC21, relatează eNews.

"Chiar și procurorul pe care l-ar fi numit Sandu sau care va fi numit acum nu va schimba situația. Pînă cînd nu va fi distrus sistemul în sine. Procuratura este ca o clădire veche care nu poate fi reparată. Trebuie doar de luat un buldozer, de curățat terenul și de construit ceva nou. Și aceste jocuri nu vor duce la nimic, țineți minte cuvintele mele”, a spus el.


„Iar acest lucru nu le permite să respire ușor celor cărora le este frică să se uite în direcția procuraturii?”, a fost întrebat politologul.

„Posibil. Dar eu cunosc procurori generali care au avut intenții bune, deși nu mai făceau parte din sistem și nu puteau să-l distrugă. Cu sistemul în Moldova nu poți lupta schimbînd pur și simplu liderii și toate se vor pune la locurile lor. Acest lucru este imposibil”, a spus Igor Volnițchi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load