TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Concluziile din toată istoria „cu teroristul” din Chișinău ar trebui să le tragă procurorii

Concluziile din toată istoria „cu teroristul” din Chișinău, care a urcat pe un stîlp de înaltă tensiune și din cauza căruia orașul a rămas fără electricitate sîmbăta trecută, ar trebui să le facă procurorii.

O astfel de opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare arhitectul Denis Nedeoglo, transmite Noi.md.

El a subliniat că această poveste a teroristului-singuratic a dezvăluit mai multe probleme importante care nu sînt evidente la prima vedere...

„Prima - orice prost poate lăsa capitala fără lumină... A doua, de ce nu a fost inclusă linia electrică de rezervă? Și aici începe cel mai interesant! Întotdeauna la stațiile electrice existau transformatoare duplicat (de rezervă)! Pe care... pe care Union Fenosa le-a demontat cu succes, ca parte a „optimizării” cheltuielilor de întreținere a rețelelor... Bineînțeles - cu complicitatea „gratuită” a ministerului Energiei. Adică au subminat practic securitatea energetică a țării! Și a treia... Întregul Minister al Situațiilor Excepționale nu a putut da jos teroristul de pe stîlp... În ciuda faptului că avem un turn mobil cu o înălțime de 50!!! metri, iar înălțimea stîlpului este de doar 35 m. Au motivați prin faptul că cică nu există o platformă nivelată... Deși producătorul finlandez a luat în considerare 12!! scenarii de instalare pe diverse reliefuri și în diferite condiții!!!”, a spus Denis Nedeoglo.

El a menționat că au fost aduse daune uriașe orașului, oamenilor și unor întreprinderi, dar concluziile cu privire la această istorie ar trebui să le facă procurorii, nu jurnaliștii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load