COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Cineva își dorește desființarea Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”

Opinie: Cineva își dorește desființarea Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”

Opinia aparține internauților care au comentat hotărîrea autorităților privind efectuarea la Teatru a unui control suplimentar de către o comisie specială compusă din reprezentanți ai instituțiilor publice de profil, inclusiv ai Comisiei pentru cultură, educație, cercetări, tineret, sport și mass-media.

Hotărîrea privind crearea acestei comisii a fost adoptată astăzi de către comisia parlamentară de profil după ce a examinat în cadrul ședinței situația creată la Teatrul Cehov în baza unei petiții a unui grup de angajați ai Teatrului și a audiat informația prezentată.

Se prevede că pe parcursul unei luni comisia creată va verifica informația prezentată în petiție, va efectua o analiză detaliată și obiectivă a situației create în instituție și va identifica soluții pentru redresarea ei.


De menționat că un număr mic de petiționari care au lansat pretenții în adresa directorului general al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”, Artist al Poporului al Republicii Moldova, Constantin Haret, a transmis live de la ședința Comisiei parlamentare de profil, în timp ce majorității angajaților Teatrului care îl sprijină pe Haret nu i s-a permis să vorbească online deși Constantin Haret a solicitat Comisiei să audieze și cealaltă parte.

Anterior șase angajați ai Teatrului care au anumite dezacorduri cu conducerea Teatrului au scris o petiție cu pretenții în adresa directorului general Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov” Constantin Haret, dar majoritatea angajaților Teatrului le-a calificat drept absurde și irelevante, menționînd că cei care au semnat petiția aduc confuzie colectivului, precum și destabilizează atmosfera creativă și cea de lucru.

Majoritatea absolută a colectivului Teatrului îl sprijină pe director și continuă să se pronunțe în apărarea lui. Marea majoritate a angajaților îl consideră pe Constantin Haret drept cel mai bun conducător în ultimul deceniu și refuză să lucreze sub conducerea altcuiva.

Pentru petiția în sprijinul lui Constantin Haret și prelungirea contractului de muncă cu el s-au pronunțat 96 din cei 115 angajați ai Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov”, menționînd că doar Constantin Haret este capabil să mențină poziția de lider a Teatrului în țară și să evite desființarea acestuia.

Angajații Teatrului cer autorităților să asculte de opinia lor, menționînd că Teatrul Cehov lucrează mult mai eficient sub conducerea actualului director general, iar Constantin Haret este un profesionist și un lider de încredere care acționează exclusiv în interesul colectivului și în scopul prosperării Teatrului Rus din Moldova, nivelul său de profesionalism corespunde deplin funcției ocupate.

Colectivul Teatrului optează pentru deținerea în continuare de către Constantin Haret a funcției de director general al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov ”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load