TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Cel mai important este ca procurorul să fie unul independent

Opinie: Cel mai important este ca procurorul să fie unul independent

Tot mai multă nerăbdare în legătură cu demisia lui Eduard Harunjen, procurorul general, în care noile autorităţi văd „ultima redută” a regimului oligarhic.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că pentru alegerea Procurorului General se va face un concurs obiectiv, transmite Știri.md.

Deputatul spune că acest concurs nu va fi mimat, iar Procuror General pot fi oamenii din sistem, din țară sau din afara țării.


„În primul rînd, trebuie să spunem că Harunjen trebuie să plece de la conducerea Procuraturii Generale și lucrul acesta este clar pentru toată lumea, probabil și pentru el. În cursul acestor săptămîni au fost transmise foarte multe mesaje din partea cetățenilor, din partea societății civile, din partea oricărui observator că acest procuror general nu poate rămîne în fruntea Procuraturii din foarte multe motive – lipsa reformelor în ceea ce privește organele Procuraturii, Procuratura rămîne în continuare un organ de tip stalinist, vîșinskian, care execută ordine politice; pentru lipsa progresului în ceea ce privește furtul miliardului, putem vorbi chiar și de sabotarea anchetei, în general”, a declarat deputatul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load