TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Cazurile de coronavirus i-a panicat pe moldoveni în zadar

Cazurile de coronavirus înregistrate în toată Europa i-a panicat pe moldoveni, însă în zadar. O spune directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care spune că goana după măștile de protecție este zadarnică.

Potrivit lui Furtună, măștile din farmacii nu ne protejează în totalitate de viruși, inclusiv de coronavirus, așa că ar trebui să încetăm să mai cumpărăm măști cu duiumul, mai ales că acest lucru este confirmat și de Organizația Mondială a Sănătății.

„Măștile simple chirurgicale, pe care le procurăm, nu asigură prorecția sută la sută. Primul care trebuie să poarte mască este persoana bolnavă. La noi se întîmplă invers – cel sănătos își pune mască. Masca pentru cel sănătos face ca actul de respirație să fie unul mai dificil decît cel obișnuit. Cel bolnav, prin mască, oprește un pic riscul de transmitere a bolii. Lucrătorii medicali la fel trebuie să poarte măști, pentru că ei îngrijesc de cei bolnavi. Lumea trebuie să înțeleagă și să nu cumpere măști cu pachetele”, a spus directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Menționăm că, tot mai mulți moldoveni se plîngeau, zilele trecute, că în farmaciile din țară nu mai găsesc măști, iar prețul acestora s-a majorat semnificativ - de la 50 de bani, acestea au ajuns să coste pînă peste 5 lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load