COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Belarus este distrusă sub ochii noștri

Republica Belarus este distrusă sub ochii noștri, iar Rusia trebuie să împiedice căderea ei în prăpastie.

Opinia aparține unei originare din Moldova, laureată a Concursului internațional a compozitorilor de romanțe, laureată a concursurilor internaționale de pianiști, poetului și compozitorului Liubov Gruzinova și a fost exprimată pe pagina sa din rețeaua de socializare, comentînd ultimele evenimente din Belarus, transmite Noi.md.

Ea a menționat că are mulți cunoscuți și prieteni buni în domeniul culturii, și majoritatea sînt cît pe ce să plîngă asupra bieților protestatari, la fel cum au plîns recent asupra unui biet negru din Statele Unite, care ulterior s-a adeverit a fi un narcoman, violator și o mizerie de om.

„Dar lacrimile și mucii au fost vărsate. Și o mare a furiei pe Internet. Acum despre Belarus. Este inutil să explici și să intri în polemică atunci cînd mulțimea este condusă de niște ticăloși plătiți. Drept răspuns auzi urlete și o mulțime de insulte. Este inutil să le explici că chiar sub ochii lor și cu sprijinul lor oamenii normali din Belarus își pierd țara. Pe Internet atît de activi băieții care au primit deja bani pentru distrugerea țării și unii indivizi emoțional și politic imaturi care li s-au alăturat, încît fraza: „nu coborîți într-o dispută la nivelul idioților, pentru că vă vor zdrobi cu experiența sa” devine relevantă”, a scris Liubov Gruzinova.

Comentînd decizia dirijorului și violonistului sovietic și rus Vladimir Spivakov de a renunța la Ordinul Francisc Scorina, care i-a fost înmînat de Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, ea a menționat că Spivakov și-a arătat coarnele, deși, de exemplu, același Șostakovici nu a renunțat la Premiile Stalin.


„Dar acum se pare că societatea apreciază mai mult posturile decît creierele. Ei postează imagini cu Lukașenko însîngerat. Înjură OMON-ul. Pentru ce? Adică dacă tîlharii de pe stradă aruncă o cărămidă în capul unui polițist, este ceva normal. Este pașnic. Iar dacă primesc înapoi o bîtă în cap sau în spate – văleu! Și din nou imagini colorate”, a scris originara din Moldova.

Ea a menționat că cunoscuții ei locuiesc în Belarus și sînt șocați de faptul că în Rusia sînt susținuți marginalii din stradă, că istoria Ucrainei nu i-a învățat nimic, că istoria nu i-a învățat că totul este planificat de tehnologii politici, că și aceste fete care cîntă pe treptele Filarmonicii cu coroane și flori fac parte din scenariu.

„Da. Există o parte a publicului, care se grăbește în stradă cu spumă la gură. Vă scriu toate aceste atacuri și insulte isterice pe Internet. Și vă trimit imagini. Și voi, fără să vă gîndiți, le distribuiți. Dar trebuie să înțelegeți că sub ochii și cu consimțămîntul vostru este distrusă țara. O țară normală, cu o economie puternică, cu ordine și curățenie pe străzi. Cu uzine care funcționează. Mîine ea poate să nu mai existe. Și toate aceste uzine în care astăzi fac grevă o mînă de marginali, în viitorul luminos european vor fi sortiți lichidării. Deoarece Europa nu are nevoie de uzinele din Belarus. Ei nu au nevoie de produsele lor. Așa este. Și faptul că astăzi, brusc, polonezii cu balticii, acești șacali ai Statelor Unite, au decis să scrie planuri de stabilizare a Republicii Belarus ... Cel puțin asta ar trebui să pună în gardă o persoană rezonabilă. Nu uitați că Belarus are pămînturile lor. Dar nu. Nu vă interesează acest lucru acum. Vă interesează să postați imagini și videoclipuri. Și să blestemați OMON-ul. Haideți. Istoria îi învață pe oameni că istoria nu-i învață nimic!”, a specificat Liubov Gruzinova.

Ea și-a exprimat speranța că batika Alexsandr Lukașenko va fi capabil să-i reprime pe protestatarii marginali, iar Rusia va fi suficient de deșteaptă pentru a împiedica Belarusul să cadă în prăpastie.

„Sînt împotriva distrugerii Republicii Belarus. Nu am ordine. Nu am la ce renunța. Nu sînt supusă presiunilor. Și încă ceva. Dacă aș fi președintele țării, dacă tot acest obscurantism s-ar fi întîmplat în țara mea, nu aș sta pe gînduri. Sincer. Este ca și cum Ecaterina a II-a ar fi predat Rusia banditului Pugaciov pentru sloganurile sale colorate. Nimeni nu făcut nicio asociere? Dar ar fi trebui”, a spus ea în concluzie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load