COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: "Autoritățile fac tot ce pot. Haideți să le răspundem în același mod"

Opinie: "Autoritățile fac tot ce pot. Haideți să le răspundem în același mod"

În situația actuală, ne va salva carantina, calmul și credința. Autoritățile Moldovei fac tot ce pot. Haideți să le răspundem în același mod.

De această părere este deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.

El a scris pe pagina sa de socializare că mulți cetățenii special instruiți continuă să spună prostii despre Italia, Spania, SUA, declarînd că acolo cetățenii trăiesc aproape mai bine decît înainte de epidemie și de carantină, și doar Moldova - cea mai săracă țară din UE și CSI - stă pe sute de miliarde și scuipă pe propriii cetățeni.


1) În aceste țări s-au anulat plățile comunale, plata impozitelor, amenzile, creditele!

2)În ciuda carantinei, sînt plătite toate salariile, chiar și la întreprinderile particulare!

3) Medicii îi tratează gratuit pe toți la rînd.

4) Nicăieri nu există armată, numai la noi s-a permis o astfel de sălbăticie.

5) Întreprinderile mici și mijlocii primesc subvenții mari și fără rambursare.

"Nu vă mirați. Aceleași postări sînt distribuite de liberali în Rusia, Ucraina, Belarus și în alte țări CSI. Mă întreb de ce? Să le analizăm pe rînd", a menționat Bogdan Țîrdea.

El a subliniat că:

1) Serviciile comunale, impozitele, amenzile nicăieri în lume nu au fost anulate. Undeva s-a amînat plata, ca și în Moldova, în principiu. În același timp, la noi s-a redus prețul la carburanți, credite, se caută modalități de a reduce tarifele la comunale.

2) Bugetarilor primesc salariile, ca în Moldova. Particularii sînt la discreția lor. Mai des - nu.

3) Tratamentul gratuit al tuturor este o nebunie. În Italia medicii refuză să trateze pensionarii. Ei au fost lăsați să moară.

Elementar nu sînt destule IVL, paturi, medicamente. La fel ca în Spania. În SUA tratamentul costă $ 30.000! Restul sînt tratați... acasă, prin Skype. În Suedia bogată nici măcar teste nu se fac – e scump. Acum se fac numai în cazuri critice. În RM-toți doritorii și diaspora, de asemenea (ei nu au poliță de asigurare).

4) Armata este peste tot. În Paris, în SUA, Italia, România, Serbia, China... Google vă va ajuta.

5) Subvențiile se dau doar businessului mare în SUA și în Germania (bănci, corporații auto). Restul sînt pe cont propriu. În alte țări e chiar mai rău. În principiu, în Occident, aceasta este o tradiție – sînt salvați rechinii mari. Argumentul este simplu - To big to fail.

"Iar cum voi îndrăzni să pun acestor domni cîteva întrebări.

1) Numiți-mi măcar o țară, cu fapte concrete, în care există servicii comunale gratuite, salarii, anularea impozitelor etc? URSS nu se ia în considerare

2) Dacă în Italia și Spania este atît de bine, de ce diaspora noastră fuge de acolo? Aici doar e mult mai rău. Sîntem cea mai săracă țară din UE și CSI.

3) Dacă toată lumea este tratată gratuit, iar medicina este la cele mai înalte standarde, de ce ai un număr atît de mare de decese: Italia - 7503, Spania - 4089, Franța - 1331, SUA - 1036, Moldova - 1 (28 în stare critică).

Dar poate virusul a descoperit că sistemul a putrezit și trebuie reformat urgent? Că liberalismul, care întotdeauna a scuipat în sistemul social în favoarea economiei, s-a epuizat?

Că sanatoriile, punctele medicale, spitalele (școlile, grădinițele) sînt baza națiunii și închiderea lor este o crimă? Repet - o Crimă, chiar dacă acest lucru îl cere FMI și Banca Mondială.

Concluzia este simplă – ne va salva carantina și liniștea. Și credința, desigur. Autoritățile fac tot ce pot. Haideți să le răspundem în același mod", a subliniat Bogdan Țîrdea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load