COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Alegătorul nostru este foarte emotiv

Opinie: Alegătorul nostru este foarte emotiv

Alegătorul nostru în Moldova este foarte local și emotiv, construindu-și alegerea în baza unei diviziuni primitive a tuturor în „ai noștri” și „străini”.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei Moldovei, iar în prezent expert independent, Alexandru Muravschi, transmite Noi.md.

El a menționat că, în cadrul participării sale recente la o emisiune TV, a discutat în studio întrebarea: cum este el, alegător moldovean?


„Ei, cum să răspund la o astfel de întrebare. El este diferit și, în același timp, la fel după psihologia și comportamentul său. Și iată un exemplu de la alegerile care tocmai s-au încheiat. La Bălți, Renato Usatîi a cîștigat funcția de primar încă din primul tur, iar partidul său a cîștigat în totalitate controlul în consiliului municipal. În același timp, la Chișinău, candidatul său (apropo, nu cel mai prost candidat, chiar mai bun decît Dorin Chirtoacă care a ocupat locul trei) la funcția de primar general a acumulat 1% din voturi și a rămas pe locul 8, iar partidul în sine nu a ajuns consiliul municipal. Iată și întregul răspuns. Alegătorul nostru este foarte local și emotiv, construindu-și alegerea în baza unei diviziuni primitive a tuturor în „ai noștri” și „străini”. La Bălți, Renato și partidul său sînt de-ai noștri, iar la Chișinău sînt străinii. Și niciun program sau concert nu va schimba acest lucru", a spus Alexandru Muravschi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load