COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Opinia unui om de știință despre cum să păstrăm Moldova

11 iun. 11:10   Societate
2066 5

Trebuie să păstrăm moștenirea spirituală și istorică a țării noastre natale dacă nu vrem să o pierdem pentru totdeauna, iar un astfel de pericol există.

Despre acest lucru a declarat cercetătorul istoriei localităților din Republica Moldova, deținătorul Ordinului Gloriei muncii Gheorghe Melnic, relatează Noi.md.

"Pentru fiecare moldovean Moldova bogată cultural nu este doar o casa natală. Ea este tot ceea ce există în această casă: și moral, și spiritual, uman", a spus Melnic.

El a amintit că istoria statalității Moldovei are de mai bine de șase secole. Și este important să păstrăm țara pentru urmași.

"Ea (Moldova) are un trecut foarte bogat - mai mult de 6 secole de formare și dezvoltare. Acum țara noastră, Republica Moldova, se află în pericol. Trebuie, pur și simplu, să facem tot posibilul pentru a ne păstra țara, limba noastră moldovenească, cultura", a spus Melnic.


Omul de știință a reamintit că în Europa există multe țări care și-au căpătat statalitatea mult mai tîrziu decît Moldova. El a îndemnat la promovarea adevărului istoric despre Moldova, promovarea dezvoltării culturii și consolidării statalității.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽