COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 551
Coronavirus stiri: 7944

Opinia poporului: "Nu vom ajunge pînă la noua vîrstă de pensionare"

27 noi. 2021,, 05:07   Societate
6453 12

Moldovenii au opinii diferite cu privire la decizia autorităților de a reveni la creșterii vîrstei de pensionare pentru cetățeni.

În timp ce mulți dintre locuitorii capitalei intervievați de către portalul Noi.md cred că aceasta nu este o lege bună și mulți cetățeni pur și simplu nu va ajunge pînă la noua vîrstă de pensionare, o altă parte dintre respondenți declară că această lege este normală, pentru că chiar și acum mulți cetățeni continua să lucreze după pensionare și nu stau acasă fără muncă, și îndeamnă cetățenii să gîndească pozitiv.

"Sănătatea dispare treptat, dar trebuie să lucrăm. Nu noi decidem, dar autoritățile decid", comentează una dintre femei cu privire la ideea de a reveni la creșterea vîrstei de pensionare.

"Lege stupidă!", a răspuns brusc un alt interlocutor.

"Nu vom ajunge pînă la acea vîrstă. Desigur, nu sîntem de acord cu acest lucru. În primul rînd, nu este sănătate. Iar sistemul nostru medical nu este la cel mai înalt nivel și nu există de lucru pentru noi, pentru vîrsta noastră, doar pentru tineri. Prin urmare, va fi foarte, foarte greu. Primind o astfel de pensie, mai trebuie și să știi să supraviețuiești pe ea, și nu toată lumea reușește. Este foarte greu și trist. Mai ales dacă nu ai copii, pentru că au plecat peste hotare", își împărtășește o altă femeie gîndurile.

"Cred că e normal. Pentru că mulți oameni se pensionează și continuă să lucreze, la fel ca mine, și mulțumesc lui Dumnezeu! Dar cei care sînt cu adevărat bolnavi, atunci pot sta deja liniștit acasă și să nu muncească", răspunde un alt bărbat.
"La vîrsta de 63 de ani, oamenii nu mai au sănătate. Nici lucru nu există, și pensia este mică. Eu deja am ieșit la pensie, dar aceasta este o astfel de pensie, încît îmi ajunge doar 20 de zile pentru pîine și lapte", se plânge un alt bărbat.

"Cred că nu este o idee bună. Oamenii noștri sînt deja epuizați și ei nu au nevoie de acest lucru. Noi nu trăim ca cei din Italia sau în alte țări. Nu avem acele condiții pentru muncă și viață", menționează o altă femeie în etate.

"Am o atitudine foarte proastă. Oamenii așteaptă să iasă la pensie de la vîrsta de 57 de ani", spune o altă femeie.

"Vor reuși! Trebuie să gîndească pozitiv și vor reuși! Oamenii trebuie să gîndească pozitiv, trebuie să lucreze, pentru că mulți oameni aflați la pensie încă lucrează, ca mine, de exemplu, cu plăcere", mai spune o interlocutoare.

"Așa și ar trebui să fie", menționează un alt bărbat.

"M-am pensionat deja. Dar cred că autoritățile noastre nu se gândesc la popor. De lucru nu există. Am ieșit la pensie, dar nu-mi pot găsi un serviiu. Poporul devine tot mai sărac și cu cît mergem mai departe, cu atît va fi mai rău", spune un pensionar.

"Este rău, dar nu depinde de noi."

"Groaznic."

"62 de ani e mult, mai ales dacă oamenii nu au un loc de muncă. Nu este corect"

"Este greu de spus, dar statisticile arată că oamenii mor mai devreme. Sînt împotrivă, desigur", au spus alți respondenți.1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X