TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinia: Asasinarea lui Luncaşu – o ultimă aluzie pentru Plahotniuc

Opinia: Asasinarea lui Luncaşu – o ultimă aluzie pentru Plahotniuc

Cunoscutul jurnalist moldovean Artur Efremov și-a exprimat opinia cu privire la moartea omului de afaceri Iurie Luncaşu, pe care l-a cunoscut personal, scrie point.md.

„Nu cred că Luncaşu a fost ucis la comanda actualei guvernări – pe ăştia nu i-ar duce capul. Asta, în primul rînd. Autoritățile pînă acum nu l-au găsit pe nemernicul, care a ucis femeia-mamă de la Botanică. Și pe Şor-juniorul. Trăncăneşte, îşi umflă buzele, dar de găsit nicicacum... Totuşi, Şor-juniorul şi Luncaşu, la simplu vorbind, sînt două universuri diferite... În al doilea rînd, sistemul nostru de aplicare a legii și institutul de servicii speciale sînt atît de putrede încît o astfel de comandă dacă dacă ar fi, ar fi imposibil să fie ascundă. Această comandă-ordin ar fi fost „scursă” fără doar şi poate. Pentru bani foarte mari. În al treilea rînd, doar gîndiți-vă: o persoană care a trecut printr-o școală profesională excelentă a KGB-ul sovietic, care nu a trăit niciodată în conformitate cu regulile stupide ale romanticismului, idealismului și donquijotismului; care a trecut o şcoală nu mai puţin impresionantă şi dură a perioadei anilor 80-90; a „reglărilor” banditeşti şi politice de toate chipurile şi nivelurile, să se împuşte în stilul unor telenovele ieftine și stupide?! Şi o face undeva pe cîmp... Lăsînd, chipurile, un fel de scrisorică de adio stupidă, fără text semnificativ?! Acesta este Luncaşu? În al patrulea rînd, voi, din motive de curiozitate, încercaţi să citiţi ce este pistolul spaniol Astra. Din cîte am înțeles din informațiile preliminare ale colegilor jurnaliști, Luncaşu s-ar fi împuşcat pe sine însuşi anume din această marcă de pistol. Apoi iată, pistolul Astra este o armă cu putere redusă. Judecînd după rapoartele informaționale, acest model a fost un artefact rar. Pistoalele acestui brand au fost produse ultima dată în îndepărtatul an 1947. Nu aţi înțeles nimic? Repet: acest pistol este cu putere redusă. Și sînt sigur că Luncaşu nu ar putea să nu ştie despre asta...", scrie Efremov.


"Și acum voi spune ce CRED, şi asta – prin definiţie. Cred că asasinarea lui Iuri Mihailovici Luncaşu este ultima marcă sau ultima aluzie pentru Vladimir Gheorghievici Plahotniuc. Luncaşu nu a fost doar partenerul de afaceri cel mai apropiat și de încredere al fostului lider al democraţilor moldoveni. El a fost un membru al familiei sale. Se pare că era căsătorit cu sora domnului Plahotniuc. Nu este un secret pentru profesioniști și detectivi: eliminarea membrilor familiei înseamnă trecerea „liniei roșii”. Aceasta necesită mai mult decît doar ocazii. Este necesară o motivație superioară”, scrie jurnalist.

Efremov a făcut apel către Vlad Plahotniuc și l-a invitat să ofere un interviu live, oriunde în lume.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load