Operaţiunea de la Fisc: unul dintre cei şase bănuiţi, reţinut pentru 72 de ore

Operaţiunea de la Fisc: unul dintre cei şase bănuiţi, reţinut pentru 72 de ore

Procuratura Anticorupție anunță despre o nouă operațiune desfășurată în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.


În cauza penală cu două capete de acuzare - corupere pasivă și corupere activă, figurează angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat și agenți economici, informează Noi.md.


"Conform materialelor cauzei penale, în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai IFS au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180 000 lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa IFS de către aceștia  privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.  În continuare, angajații IFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018,  mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 70 000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta", se arată în comunicatul de presă.


Mai exact, în cauza penală figurează 6 bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvîrșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită, acesta riscînd o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.


În cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load