TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Operațiune specială: Șoferii care vor fi trași pe dreapta în următoarele 2 săptămîni

Începînd de astăzi și pînă pe 15 decembrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare va desfășura operațiunea „Autobuz”.

Deoarece dorim ca fiecare pasager să ajungă în siguranță la destinație, ofițerii de patrulare vor verifica în ce condiții sînt transportați călătorii, cum este respectat Regulamentul Circulației Rutiere de către șoferi, precum și starea tehnică a transportului.

,,În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor; vor controla condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate, transportarea pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului, precum și verificarea autobuzelor și troleibuzelor în scopul asigurării respectării normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificate vor fi și autobuzele care transportă elevii”, precizează Inspectoratul Național de Patrulare.

Operaţiunea se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării cu scopul de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public.

De la începutul anului au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 au primit traumatisme grave.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load