ONG-urile cer SIS-ului să intervină pentru a stopa propaganda antistatală (DOC)

ONG-urile cer SIS-ului să intervină pentru a stopa propaganda antistatală (DOC)

Mișcările de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și „Voievod” au sesizat Serviciul de Informații și Securitate (SIS) pe marginea acțiunilor de propagandă antistatală desfășurate la Chișinău, notează Noi.md.


Mai exact, este vorba despre expoziția „Voievozi și Domnitori români – precursori ai Marii Uniri”, vernisată în centrul capitalei de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”. Potrivit petiționarilor, prin afișajele expuse se urmărește „contestarea statului Republica Moldova și se propagă curentul unionist prin manipulări și falsuri”.


„Considerăm că amplasarea acestor afișaje oriunde în Republica Moldova constituie un pericol latent la adresa securității statului, or, SIS este organul responsabil direct de asigurarea securității statului, iar una dintre valorile sale este patriotismul”, se arată în demersul adresat directorului SIS, Vasile Botnari.


În susținerea demersului înaintat, cele două organizații nonguvernamentale au invocat articolul 32 din Constituție, care prevede că „sînt interzise şi pedepsite prin lege contestarea şi defăimarea statului şi a poporului, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial, la violenţă publică, precum şi alte manifestări ce atentează la regimul constituţional”.


„Mișcările de Tineret «Urmașii lui Ștefan» și «Voievod» au solicitat SIS-ului să facă demersurile necesare pentru anularea dispoziției cu privire la amplasarea expoziției respective.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load