COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS nu recomandă ca țările care nu au scanere în aeroport să le introducă

OMS nu recomandă ca țările care nu au scanere în aeroport să le introducă

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă expres ca țările care nu au scanere în aeroport să le introducă. O spune directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care mai menționează că aceste scanere nu sînt nici pe departe cea mai bună metodă în depistarea coronavirusului.

Reacția vine după ce, zilele trecute, la aeroport, au fost instalate două termo-scanere care verifică automat temperatura corpului. Astfel, autoritățile și-au propus să lupte împotriva noului coronavirus, care i-a băgat în sperieți pe moldoveni.

„Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă expres ca țările care nu au scanere în aeroport să le introducă. Și nu recomadă expres ca populația sănătoasă să poarte măști. Scanerele nu sînt capabile să identifice sută la sută persoanele cu boală, care vin din zonele afectate. În perioada de incubație, niciun fel de scaner nu o să detecteze persoana bolnavă. În perioada în care nu manifestă semne clinice, scanerul nu este capabil să detecteze, pentru că scanerul este capabil să detecteze persoana cu febră mare. Dacă mă aflu în perioada de incubație, elimin virusul, dar nu manifest tuse sau febră, atunci scanerul nu mă detectează. Nu tot ce e febră înseamnă coronavirus și nu tot ce e fără febră înseamnă lipsă de coronavirus. Trebuie să fim foarte atenți la abordări”, a declarat Nicolae Furtună.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load