COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS: Ipotezele privind scăderea infecției de COVID-19 pe vreme caldă nu s-au adeverit

OMS: Ipotezele privind scăderea infecției de COVID-19 pe vreme caldă nu s-au adeverit

Ipotezele anterioare privind o posibilă scădere a cazurilor de infecție COVID-19 în vreme caldă nu s-au adeverit.

Declarația a fost făcută de șeful Oficiului Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Igor Pocanevici, în cadrul emisiunii "Главный вопрос" cu Iulia Fiodorova, la postul de televiziune" NTV-Moldova", scrie enews.

El a adus exemple în care coronovirusul se răspîndește repede și în țările cu climă fierbinte și în cele cu climă temperată, iar încălzirea nu garantează o scădere a pandemiei.


"Se comportă virusul diferit în diferite țări? Slăbește sau, dimpotrivă, devine mai brutal? Există date despre aceasta?”, l-a întrebat prezentatoarea pe specialist.

"Au existat presupuneri, care au circulat în ianuarie-februarie că, odată cu sosirea vremii calde, va exista o scădere a cazurilor de îmbolnăvire. Însă datele pe care le avem nu confirmă acest lucru. Vedem că există cazuri înregistrate și în țări din Africa, unde este vremea caldă. Și în Asia de Sud-Est, unde este acum iarnă, iar la noi vară. De aceea astăzi noi nu putem spune că, odată cu schimbarea vremii, la o temperatură mai caldă sau mai rece, ceva se schimbă", a menționat Igor Pocanevici, subliniind că acest nou virus nu se comportă ca gripa.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load