TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Omorul fetei de 16 ani: Făptașul riscă închisoare pe viață

Caz terifiant în Capitală. O minoră de 16 ani a fost omorîtă cu sînge rece de iubitul ei, un tînăr de 18 ani. Gelozia ar fi fost motivul care l-a determinat pe iubitul fetei să recurgă la acest gest necugetat. Într-un moment de furie, băiatul a înjunghiat adolescenta cu un cuţit de bucătărie.

"Între aceștia a apărut o ceartă. Motivul a fost o scenă de gelozie apărută între ei doi. Respectiv în urma acestei scene de gelozii, băiatul a decis să comită această faptă. S-a constatat că era fetița care a dispărut din seara zilei de vineri. Deja s-au efectuat cercetările la fața locului și s-a ridicat arma, un cuțit de bucătărie", a declarat Marcel Șaban, procuror din cadrul Procuraturii Chișinău, scrie publika.md.

Fata a fost lăsată să zacă timp de patru zile în apartamentul pe care îl închiria prietenul ei din cartierul Telecentru. Potrivit oamenilor legii, minora găsită fără suflare este fata dată dispărut săptămîna trecută. Minora locuia împreună cu sora şi fratele ei. Toți trei erau în grija unei mătușe, mama lor fiind plecată în Italia. Sora sa a fost cea care a anunțat despre dispariția fetei. Oamenii legii au început să investigheze cazul şi l-au interogat pe iubitul adolescentei, cu care avea o relație de mai bine de un an. Declaraţii acestuia ar fi stîrnit unele bănuieli, aşa că poliţiştii au mers în apartamentul pe care îl închiria băiatul. Acolo au dat de cadavrul fetei, care ar fi fost ucisă în urmă cu patru zile. Iubitul fetei le-a spus anchetatorilor că a încercat ulterior să se sinucidă şi chiar a scris un bilet de adio, însă a renunţat la acest plan. Deocamdată, oamenii legii nu oferă mai multe detalii despre tînăr.

"Băiatul a încercat tot în seara de vineri cînd a comis fapta, să-și pună capăt zilelor. A lăsat și un mesaj de adio, precum că vrea să trăiască toată viața cu fetița. În decursul acestor două zile, dumnealui nu s-a aflat în apartament, a umblat prin oraș. Acesta a fost reținut în apropierea casei, închiria apartamentul în care a fost găsită minora", a declarat Marcel Șaban, procuror din cadrul Procuraturii Chișinău.

Pereţii din holul blocului în care locuia tînărul erau murdari de sînge. Vecinii au rămas șocați de cele întîmplate, dar spun că nu au auzit zgomote.


Potrivit locatarilor, la etajul șapte mulți închiriau apartamente, şi deseori erau conflicte:

"Eu am auzit despre asta, ieri noaptea poliția a bătut în ușă, dar eu nimic nu cunosc. Nu am auzit nimic. sîntem în șoc".

"Dimineața m-a sunat o vecină și m-a întrebat că au scos o persoană în pericol. Poliția fotografia. Așa-i cînd sînt străini și tineri. Se mai aude prin casa aceasta. La noi e cămin acesta, nu-i casă cu apartamente".

"- La etajul șapte în general locuia cineva?
- Da, trăiește, dar așa problematic oamenii sînt acolo. Din cauza că erau bătăi, gen băuturi alcoolice. Probleme cu ei. De multe ori beau la balcon și era sfadă".

Iubitul fetei, bănuit de crimă, a fost reținut pentru 72 de orei, iar în cadrul audierilor și-a recunoscut vina și regretă fapta comisă. Procurorii urmează să ceară mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui. Dacă va fi găsit vinovat, tînărul riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load