X 
Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 903

Olesea Stamati, despre reforma justiției: "Totul decurge conform planului, dar cu întîrzieri"

18 iun. 10:15   Societate
1716

Președintele Comisiei parlamentare drept, numiri și imunități, deputatul Olesea Stamati, a vorbit despre procesul de reformare a justiției din Republica Moldova în cadrul emisiunii "Teritoriul libertății" cu Lilia Burakovski.

"Primele rezultate majore vor fi vizibile deja în anul viitor, iar o reformă completă, curățarea justiției de judecători și procurori corupți vom vedea la sfîrșitul mandatului nostru, adică peste trei ani. Acesta este un proces îndelungat și nu poate fi realizat în șase luni", a menționat deputatul.

"Totul decurge conform planului, dar cu mici întîrzieri. Uneori este dificil să aduni oameni cinstiți și profesioniști în aceeași comisie de pre-vetting. Nu în însăși comisie, dar în secretariatului acesteia. Recrutarea în secretariat durează deja două luni", a subliniat Olesea Stamate.

Președintele Comisiei juridice a Parlamentului explică aceste întîrzieri prin condițiile stricte de selectare a candidaților pentru secretariatul comisiei de pre-vetting.

"Ei sînt supuși unui screening foarte amănunțit. Le este verificată averea, integritatea. Aceștia nu pot lucra în secretariatul comisiei care verifică integritatea membrilor CSP sau în CSM, dacă ei înșiși au probleme cu declarațiile. Această verificare poate dura pînă la o săptămînă. De aceea, acest proces a fost întîrziat, însă Comisia și-a început deja activitatea", a spus Stamate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав