AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 49
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Olesea Stamate a comentat restabilirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău

21 ian. 09:45   Societate
2152

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, susține că decizia prin care Vladislav Clima a fost restabilit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău este una ce ridică anumite semne de întrebare, inclusiv data cînd aceasta a fost emisă.

Invitată în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Olesea Stamate a afirmat că, în opinia ei, a existat un conflict de interese care a stat la baza emiterii decretului de eliberare din funcție.

„Eu cred că aceată decizie și felul în care a fost adoptată și pronunțată ridică anumite semne de întrebare... Eu consider că a existat un conflict. Opinia mea este că anume acel conflict de interese a stat la baza emiterii decretului de eliberare din funcția de președinte. Judecătorul a apreciat probele la discreția sa. Sunt anumite elemente în acest proces care ridică semne de întrebare chiar și ziua cînd s-a prezentat, 31 decembrie, simbolic să zicem la final de an”, a declarat invitata.

Întrebată dacă a participat la elaborarea decretului semnat de către președinta țării, aceasta a răspuns că într-o oarecare măsură, însă ideea a venit în urma unor discuții între colegi. Potrivit președintei Comisiei, mai departe Curtea Supremă de Justiție urmează să stabilească competența Curții de Apel.

„Era o discuție între colegi unde s-a discutat despre felul în care a fost numit, despre conflictele de interese, anumite elemente care nu erau cunsocute și care au fost cunoscute ulterior. Și s-a pus întrebare, este bine să mergem pe această cale, este corect?”.


În avizul emis de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS) sunt mai multe puncte bine argumentate, este de părere Stamate.

„Nu știu dacă este tocmai de competența SIS să facă acest lucru, dar unele argumente mi s-au părut destul de bine punctate, acum cine trebuia să emită această notă, dacă trebuia să vină din partea altei instituții este o altă întrebare”, a mai precizat aceasta.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав