COVID-19 în MOLDOVA

Oleg Ţulea: Instabilitatea politică din ţară împiedică activitatea Ministerului

Oleg Ţulea: Instabilitatea politică din ţară împiedică activitatea Ministerului

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, consideră că instabilitatea politică din ţară împiedică activitatea Ministerului.

Despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, transmite Infotag.

"Instabilitatea politică devine o problemă gravă pentru creşterea economică, pentru dezvoltarea, modernizarea ţării, pentru implementarea reformelor, pentru multe alte lucruri frumoase care ar trebui să se întîmple în statul nostru, dar nu se întîmplă, pentru că accentul politicului în Republica Moldova este orientat spre lupte politice, scandaluri etc. Sigur, că nu-mi place acest lucru, iar în activitatea guvernului, a ministerului această instabilitate este un impediment", a menţionat Ţulea.


El a declarat că, în această situaţie, nu exclude că ar putea demisiona.

"Sigur că eu nu mă simt confortabil în funcţia de ministru, sînt foarte multe aspecte pe care am putea să le adresăm în cadrul ministerului, există multe planuri, multe idei bune cum să facem lucrurile să funcţioneze mai bine.

Dar sînt foarte multe aspecte asupra cărora noi am dori să ne concentrăm, dar este clar că în perioada unei instabilităţi politice, totuşi se mai pierde inclusiv din elan, dar şi posibilităţile reale devin mai mici. Personal, sînt gata să plec din funcţie în orice moment", a declarat ministrul.

Potrivit lui, partenerii externi sînt nedumeriţi faţă de ceea ce se întîmplă în Moldova, ei nu ştiu cum să reacţioneze la situaţia politică.

"Multe dintre comunicările pe care am putea să le avem pe extern de asemenea sînt anulate. Partenerii noştri nu ştiu cum să trateze situaţia din Republica Moldova, adoptă o poziţie de aşteptare, să vadă cum vor derula aceste evenimente politice", susţine ministrul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load