TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ofițer la Penitenciar și administrator de bar. ANI a depistat noi nereguli

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o incompatibilitate de funcție admisă de către un ofițer din cadrul Penitenciarului nr. 8 din Bender al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În perioada august 2017 – noiembrie 2019, ofițerul s-a aflat în stare de incompatibilitate prin deținerea simultană a calității de administrator a unei întreprinderi individuale, un bar din localitatea Varnița raionul Anenii Noi.

Firma a fost înființată în anul 2015, iar funcționarul a venit în funcție publică cu statut special, mai tîrziu, în anul 2017. Respectiv, conform legii, ofițerul avea la dispoziție termenul de 30 de zile pentru a-și soluționa starea de incompatibilitate cu noua funcție deținută. Abia, după 2 ani de incompatibilitate, firma a fost lichidată.

În actul de constatare a încălcării, inspectorul de integritate a decis că, ofițerul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, iar după rămînerea definitivă a actului, ANI va sesiza conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a iniția procedura de demitere a acestuia.

Totodată, bărbatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică termen de 3 ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load