Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Ofițer al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP reținut în dosarul organizării migrației ilegale spre România

17 noi. 2021,, 16:34   Societate
2095

Sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reținut încă un figurant în schema de migrație ilegală spre România, realizată de un grup infracțional, cu implicarea unui irakian, transmite Noi.md.

Potrivit documentării acțiunilor ilegale ale grupului, efectuate de către ofițerii Poliției de Frontieră, cu autorizarea procurorilor PCCOCS, destinația finală a migranților sirieni în cadrul călătoriei facilitate ilegal de către membrii grupului infracțional era Germania. În acest scop, membrul grupului reținut miercuri, în calitatea sa de ofițer al Inspectoratului Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției a asigurat escortarea persoanelor traficate, cu un automobil adaptat acestui tip de operațiune.

Investigațiile asupra activității întregului grup infracțional continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității solicitării aplicării măsurilor preventive în privința bănuitului. În ceea ce privește măsurile preventive aplicate altor membri ai grupului reținuți anterior – o femeie din Moldova și un bărbat din Irak – la solicitarea procurorilor, instanța de judecată a dispus aplicarea arestului preventiv în privința ambilor.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав