COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Odată ajuns în țară, Cavcaliuc va fi reținut și adus la Procuratură

20 iul. 21:20   Societate
1438 0

Gheorghe Cavcaliuc care are statul de învinuit în dosarul ”Verde de briliant”, odată ajuns la vamă va fi reținut și adus la Procuratură pentrua fi audiat.

Declarațiile au fost făcut de procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo.

”Cînd domnul Cavcaliu și adepții lui au stropit cu zelioncă niște oameni și mai ales că au transmis și un mesaj că așa se va întîmpla cu mai mulți politicien, acest lucru a fost văzut de o țară întreagă. Am verificat actele lui și pot spune cu certitudine că acuzațiile lui privind conflictul de interese nu sînt întemeiate, înțelegem că el face tot posibilul să tergiverseze dosarul. Noi practic dosarul lui l-am finisat înaintea alegerilor parlamentare, noi nu am vrut să fim învinuiți că facem ceva special, iată de ce am așteptat să treacă alegerile. Cînd ajunge în țară el va fi reținut și adus la procuratură, după interogarea sa el va fi eliberat”, a declarat procurorul general.

Reamintim că Procuratura raionului Sîngerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”. De asemenea, urmare a eschivării președintelui respectivei formațiuni, Gheorghe Cavcaliuc, de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare.

La rîndul său, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că este în drum spre casă și că nu se eschivează de la procesul în dosarul „verde de briliant” în care figurează, așa cum susțin procurorii. Mai mult ca atît, Cavcaliuc spune că a anunțat PG și Procuratura din Strășeni că avocatul său e în concediu anual și totodată el a fost cu familia în concediu. Cavcaliuc anunță că intenționează să se prezinte la procuratură, dar după recuzarea procurorilor și revenirea avocaților din concediu.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽