Obligativitatea deținerii certificatului de vaccinare. Ce spun cetățenii – VOX

15 dec. 2021,, 16:35 (reactualizat 18 dec. 2021,, 03:50)   Societate
6867 4

Propunerea introducerii obligatorii a certificatului de vaccinare anti-Covid, indiferent de zona de pericol în care se află localitatea, este privită cu scepticism de către cetățeni, informează Noi.md.

I-am întrebat pe locuitorii capitalei ce părere au despre această inițiativă, după ce ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat recent că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va examina un proiect de hotărîre ce prevede introducerea obligativității deținerii certificatului COVID-19, indiferent de incidența numărului de îmbolnăviri într-o localitate sau alte.

Majoritatea intervievaților au opinat o astfel de inițiativă ar fi o încălcare flagrantă a drepturilor lor. Oamenii au insistat că vaccinarea trebuie să rămînă în continuare benevolă, iar orice discriminare a populației pe acest criteriu nu trebuie admisă.

Iată cum și-au argumentat opiniile cei intervievați:

”Ei vor să le îngrădească drepturile oamenilor complet. Acum în genere nimeni nu mai are dreptul la alegere, îi obligă pe toți să facă acest vaccin, chiar dacă nu știu sigur că funcționează”.


„Cred că oamenii trebuie fie lăsați să facă o alegere, de aceea sînt mai curînd împotrivă decît pentru” .

„De ce trebuie să impună pe cineva să facă vaccinul? Fiecare decide în parte”.

„Sîntem contra, este o limitare a accesului persoanelor”.

„Nu cred că este normal. De ce dacă nu s-a vaccinat i se îngrădește dreptul de a ieși peste hotare. Mai este opțiunea testului, deci nu sînt de acord.

„Eu de exemplu sînt vaccinată cu două doze, de aceea eu sînt pentru”.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?