COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii legii au reținut un bărbat suspectat de trafic de ființe umane

Oamenii legii au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 28 de ani, care din 2016 și pînă în prezent, urmărind scopul exploatării sexuale, a racolat mai multe fete, majoritatea minore.

Tinerele, originare din sate, au fost adăpostite în diferite apartamente din mun. Chișinău, unde erau determinate să presteze servicii sexuale contra plată. Anunțurile de prestare a serviciilor sexuale fiind plasate și gestionate de către bănuit, pe platformele de publicitate.

Suspectul racola persoane de pe rețelele de socializare, iniția cu victimele discuții care apoi decurgeau în anumite relații, mai aveau cîteva întîlniri în cafenele și baruri, iar apoi cu promisiuni false că este interesat într-o relație curată pentru formarea unui cuplu, deținea controlul asupra victimei.

Metoda utilizată de către ultimul, prin care se urmărește înșelarea victimei, în domeniul de specialitate are denumirea de ‘‘Loverboy,, (iubitul), este cea mai răspîndită metodă de recrutare în prostituție: fete, femei sînt ademenite de traficanți într-o relație de iubire, cu numeroase cadouri și atenții, uneori sub promisiunea căsătoriei. După cîteva luni, sînt împinse spre prostituție, cu forța sau ca și sacrificiu, din dragoste. Victimele sînt recrutate una cîte una, țintit, din grupuri cu grad înalt de vulnerabilitate.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, bănuitul prin așa modalitate a exploatat sexual cel puțin șase victime, venitul obținut de către acesta per persoană varia de la 1000 pînă la 6000 de lei zilnic.


Din banii obținuți, suspectul și-a procurat diferite bunuri, inclusiv un automobil.

În cazul în care victimele sesizau faptul exploatării și recurgeau la încetarea relațiilor cu bănuitul, erau maltratate sau amenințate cu aplicarea forței fizice sau cu expunerea fotografiilor și secvențelor video pe rețelele de socializare, în care acestea apar nud.

La moment bănuitul este arestat pentru 30 de zile, iar în cazul în care vinovăția acestuia va fi demonstrată riscă o pedeapsă de pînă la 20 ani privațiune de libertate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load