Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Oamenii de știință au numit alimentele care provoacă inflamații în organism

3 noi. 2020,, 19:00   Societate
6673 0

Oamenii de știință au descoperit că consumul anumitor alimente duce la inflamații cronice și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Rezultatele studiului sînt publicate în revista Journal of the American College of Cardiology.

Potrivit iz.ru, oamenii de știință au dezvoltat un indice nutrițional pro-inflamator pe baza unei evaluări a cantității de biomarkeri inflamatori (chemokine și interleukine) în sînge, în care au inclus 18 alimente care au demonstrat cea mai puternică asociere cu biomarkeri inflamatori.

Astfel, ei au reușit să afle că acest indice este asociat cu o creștere a frecvenței bolilor cardiace și a accidentului vascular cerebral. Studiul a implicat 210 mii de persoane de diferite sexe și vîrstă, fiind realizat pe parcursul a 32 de ani, începînd din 1986.

Ținînd cont de alți factori cum ar fi indicele de masă corporală, activitatea fizică, istoricul familial al bolilor de inimă și consumul de multivitamine - o dietă pro-inflamatorie crește riscul de boli cardiace cu 46%, iar riscul de accident vascular cerebral - cu 28%.

Dietele bogate în carne roșie și procesată, cerealele rafinate și băuturile cu zahăr cresc riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral. Pentru a reduce riscurile, oamenii de știință recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi legumele cu frunze verzi și galbene, cerealele integrale și cafeaua, ceaiul și vinul. Mai exact, cercetătorii au remarcat în special nucile care reduc nivelurile a șase din zece biomarkeri de inflamație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?