X 
Cazul Șor stiri: 599

Oamenii de știință au evaluat eficacitatea diferitelor măști de protecție

14 dec. 2020,, 12:15   Societate
3832 0

Oamenii de știință din SUA au efectuat un studiu și au aflat cît de eficiente sînt diferitele tipuri de măști în protecția împotriva coronavirusului. Acest lucru a fost relatat de ria.ru cu referire la Eurekalert.

S-a dovedit că diferite tipuri de mijloace de protecție diferă radical între ele în ceea ce privește gradul de eficacitate. Deci, cea mai mare protecție este asigurată de aparatele respiratorii N95 - 98%.

Cele mai bune rezultate sînt prezentate de dispozitivele medicale - în funcție de tipul de fixare, măștile chirurgicale asigură o protecție de la 38,5 pînă la 80%. Cel mai bine este să trageți un ciorap de nylon peste mască (protecție 80%) sau să o fixați cu benzi de cauciuc (78%). În același timp, eficiența crește dramatic - de la 38% la 60%, dacă produsul este apăsat pe față cît mai mult posibil, fixînd buclele urechii. Măștile chirurgicale cu panglici prezintă un rezultat la fel de bun - protecție de 71,4%.

Dintre măștile de uz casnic, cele mai eficiente au fost măștile din nailon cu două straturi: în funcție de prezența unei inserții nețesute, acestea oferă o protecție de la 74 la 79%. Bandanele din bumbac au arătat un rezultat mai modest - aproximativ 50%, măștile din poliester - aproape 40%, cagulele din același material - 38%. Măștile din polipropilenă nețesută au prezentat un rezultat de 28,6%, iar cele din bumbac cu trei straturi - doar 26,5%.

Pandemia de coronavirus s-a răspîndit aproape în întreaga lume. Aproximativ 70 de milioane de oameni au fost infectați, dintre care aproape 1,6 milioane au murit. Majoritatea cazurilor de infecție au fost înregistrate în Statele Unite, India și Brazilia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?