COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de afaceri, supăraţi pe deputații care i-au cerut CC blocarea ajutorului pentru HoReCa

Oamenii de afaceri, supăraţi pe deputații care i-au cerut CC blocarea ajutorului pentru HoReCa

Președintele Asociației MĂR, Aneta Zasaviţchi este supărata pe deputații care au cerut Curții Constituționale suspendarea ori blocarea ajutorului pentru HoReCa.

„Vreau să îl adresez deputaților care au provocat suspendarea legii asumate de către Guvernul Republicii Moldova pentru dubla batjocoră față de sectorul HoReCa din ultimul an și pentru taxele locale la care de azi încep să curgă penalități, și pentru acel ajutor de 2775 lei șomerilor. Țara arde, da cineva caută dividende politice...”, a scris Zasaviţchi, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, la solicitarea deputaților PAS, PPDA și a grupul Pro Moldova, Curtea Constituțională a suspendat Legea, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Documentul prevedea un șir de ajutoare pentru cetățeni și agenți economici pe timp de criză. Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit de urgență pentru a decide totuși acordarea ajutorului cetățenilor pe timp de criză.


Amintim că în vara lui 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a majorat cota TVA pentru HoReCa de la 10% la 20%. Această acțiune a stîrnit atunci critici dure la adresa Executivului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load