X 
Preşedintele stiri: 3607

Oamenii, atenționați despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice

10 feb. 14:15   Societate
2715 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Avertizarea salvatorilor vine în contextul răcirii temperaturii aerului și formării podului de gheață pe suprafața lacurilor, rîurilor și iazurilor din țară.

Astfel, oamenii sînt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucît podul de gheață nu este unul foarte rigid și reprezintă un pericol de prăbușire. Pentru ca aflarea pe gheața lacurilor să nu prezinte pericol, grosimea acesteia trebuie să depășească 8-10 cm. Mai mult, persoanele care au în grijă minori sînt rugate să-i monitorizeze strict. Astfel, întru evitarea cazurilor de înec, copiii trebuie supravegheați pentru a nu merge la joacă pe gheața rîurilor și lacurilor.

Dacă totuși prăbușirea sub gheață a fost inevitabilă, specialiștii recomandă să vă păstrați calmul și să chemați ajutor. Este foarte important să nu vă scufundați cu capul sub apă și să încercați să ieșiți în direcția de unde a avut loc căderea. Odată ieșiți, tîrîți-vă într-o zonă sigură la mal, evitînd ridicatul în picioare. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor apelînd Serviciul 112.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat din cauza temperaturilor scăzute, pe unele sectoare ale rîurilor și lacurilor din țară se va instala podului fragil de gheață, care reprezintă un pericol de prăbușire în apa bazinelor acvatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий