Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

O tînără pictoriță din Bălți transformă hainele în opere de artă

11 mai. 00:30   Societate
1853

Victoria Balica, o tînără pictoriță din Bălți, care transformă hainele în opere de artă, este protagonista unui nou spot elaborat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin sînt promovate realizările tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în industriile creative, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Bălţeanca este pasionată de pictură încă din copilărie. Visul i s-a îndeplinit odată cu absolvirea Facultății de Arte Plastice a Universității „Ion Creangă" din Chișinău.

“Celor care vor să-și transforme hobby-ul sau visul într-o sursă de venit, le recomand, întîi de toate, să nu le fie frică, să facă totul pas cu pas. Fiecare pas este o cale spre succes, în pofida oricăror dificultăți. Dificultăți oricum vor fi, dar este mai bine să încerci, să tinzi spre realizarea viselor tale decît mai tîrziu să regreți că nu ți-ai îndeplinit dorințele”, afirmă Victoria Balica.

Industriile creative, denumite și industrii culturale sau domenii ale economiei creative, vizează tot ceea ce este produs prin intermediul creativității artistice și științifice și intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele și impozitele plătite, creează locuri de muncă și profit, ajută la dezvoltarea regională și națională.


Proiectul urmărește să îmbunătățească condițiile inovatoare pentru industriile creative, economiile urbane și revitalizarea urbană în regiunea Dunării, să dezvolte capacități și să încurajeze cooperarea tuturor actorilor și părților interesate. În total, 22 de parteneri din șapte țări sînt implicați în implementarea proiectului, printre care ADR Nord și Primăria municipiului Bălți.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав