COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6793
Coronavirus stiri: 7614

O ștampilă dedicată primului cosmonaut Iuri Gagarin, pusă în circulație

12 apr. 17:46   Societate
1294 0

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” în parteneriat cu Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova au pus astăzi în circulație ștampila poștală specială „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu”. Evenimentul a fost desfășurat în cadrul Expoziției Filatelice „MOLDFILEX 2021”.

Ștampila poștală specială „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu” a fost pusă în circulația poștală în conformitate cu Programul emisiunilor de obliterări speciale pentru anul 2021 și este consacrată celebrării „Zilei mondiale a aviației și cosmonauticii”.

Cu aceeaşi ocazie, ÎS „Poşta Moldovei” a emis o carte poştală ilustrată „Iuri Gagarin. Pilot cosmonaut rus. Primul om care a realizat un zbor în spațiu” și a confecționat o marcă poștală personalizată „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu”.

„Această temă a fost în atenția întreprinderii timp de mai mulți ani. Astfel, la 12 aprilie 2001, „Poșta Moldovei” a emis o marcă poștală consacrată „Primului cosmonaut al Terrei – Iuri Gagarin”, iar la 9 aprilie 2011 a fost pusă în circulație colița „50 de ani de la primele zboruri spațiale cu echipaj uman”, a menționat Vitalie Zaharia, director general interimar al ÎS „Poșta Moldovei”.

Şeful autorității poștale din ţară şi-a exprimat convingerea că, prin intermediul pieselor filatelice lansate, colecționarii din Republica Moldova vor transmite în mai multe ţări ale lumii mesaje atât despre acest eveniment, cât și despre ţara noastră.


La data de 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a devenit primul om din lume care a ajuns în spațiu, atunci când nava "Vostok" a efectuat o rotație completă în jurul Pământului, ce a durat o oră și 48 de minute. În cinstea acestui eveniment, 12 aprilie a fost desemnată drept Ziua mondială a aviației şi cosmonauticii.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽