TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

O serie de cutremure au avut loc azi noaptea în apropiere de R. Moldova

Este cea mai puternică serie de cutremure din ultima perioadă în zona respectivă - neobișnuită și la o adîncime mică!

În această noapte, o adevărată serie de cutremure a avut loc în zona Moldovei, înregistrate de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pămîntului, transmite sputnik.md.

Cel mai puternic cutremur a avut loc la ora 00:39:36 (ora locală a României), a avut magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter – dar, atenție, s-a produs la o adîncime de numai 8 kilometri!

Cutremurul a avut epicentrul într-o zonă situată între Bacău și Vaslui, fiind resimțit în zona învecinată. Intensitatea a fost apreciată la IV grade pe scara Mercali.


Seismul a fost urmat de o replică peste numai 4 minute, la ora 00:43:15, cu magnitudine de 2.6 pe Richter, la o adîncime estimată la 5 kilometri.

În prealabil, aceeași zonă fusese zguduite de alte două mișcări seismice – la 22:00:58 – un cutremur de 2.9 grade pe scara Richter, la o adîncime de 6 kilometri; la ora 22:14:47 – o replică de 2.1 grade pe scara Richter, tot la o adîncime de 6 kilometri.

De precizat că, la ora 20:37:23 s-a produs și sun seism în zona Vrancea – Buzău, de 3.0 grade pe scara Richter, la o adîncime de 114 kilometri.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load