COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

O secţie nouă de terapie intensivă, deschisă în spitalul „Sfînta Treime”

18 iun. 15:30   Societate
1684 0

În cadrul spitalului municipal „Sfînta Treime” a fost deschisă o secţie nouă de terapie intensivă şi reanimare cu o capacitate de 14 paturi.

Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, care a menționat că, pentru această secție, din bugetul municipal au fost alocate mijloace financiare în valoare de circa 6 mil. lei.

După activarea noii secţii de reanimare, numărul total de paturi în secţiile ATI la spitalul “Sf. Treime”, constituie 68 de paturi, fiind spitalul cu cea mai mare capacitate de paturi ATI din țară.

„Necesitatea creării acestei unităţi critice pentru sistemul medical municipal, a apărut odată cu debutul pandemiei COVID-19, când instituţia medicală, pe lângă serviciile înalt calificate pe care le acordă pacienţilor pe diferite specialităţi medicale, a devenit cel mai mare spital din țară pentru pacienții cu coronavirus.

Noua secție este dotată cu echipamente şi dispozitive medicale de ultima generație (ventilatoare, maşini de anestezie, monitoare, rețea centralizată de oxigen, paturi multifuncţionale etc.), achiziționate și cu surse financiare oferite de MSMPS şi Banca Mondială.


Lucrările de reparaţie în secţia de terapie intensivă şi reanimare au fost inițiate de Primaria mun. Chisinau în decembrie 2020.

Mă bucur că într-o perioadă relativ scurtă de timp am reușit să creăm condiții decente de spitalizare pentru pacienți”, a declarat Ceban.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽