COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O şcoală din Ialoveni a trecut la studii online, după ce 4 profesori au fost diagnosticaţi cu COVID-19

O şcoală din raionul Ialoveni a trecut la modelul de studii ”online”, după ce 4 din cei 15 profesori au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

O decizie în acest sens a fost luată de către conducerea instituţiei şi aprobată de Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică.
Şi la Bălţi 11 instituţii de învăţămînt se află în carantină din acelaşi motiv.

Directorul Gimnaziului din satul Sociteni, raionul Ialoveni, Rodica Pricop, spune că în cadrul instituţiei pe care o conduce îşi fac studiile peste 180 de elevi, transmite canal2.md.

Niciunul dintre aceştia nu a fost diagnosticat cu COVID-19. Managerul şcolii spune că a decis ca pînă în data de 2 octombrie lecţiile să fie organizate doar online, pentru a preveni răspîndirea virusului printre copii.

” La ziua de ieri s-au confirmat pozitiv patru cadre didactice şi în urma consultării cu Direcţia generală Educaţie, a Centrului de Sănătate Publică şi a Centrului medicilor de familie am constatat de cuviinţă ca instituţia să treacă la regimul online de studiu. Cadrele didactice sînt asigurate cu tehnică de calcul.”


Potrivit medicului de familie din satul Sociteni, în localitate au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19.

”De la începutul pandemiei avem înregistrate 41 de cazuri de COVID-19. La moment avem 11 cazuri active dintre care 10 se tratează ambulator la domiciliu, unul este spitalizat.”

Pandemia de Covid-19 a închis şi mai multe grădiniţe şi şcoli din Bălţi. Peste 300 de elevi şi profesori sînt în autoizolare după ce 3 elevi, o asistentă medicală şi 11 profesori au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

”Situaţia este tensionată, dar se află sub control. De la 1 septembrie au fost înregistrate cazuri pozitive la 11 instituţii şcolare şi preşcolare. Au fost confirmate cîte un caz la fiecare instituţie, iar la colegiul de medicină sînt două cazuri confirmate la profesori.”

Potrivit datelor oferite de Ministerul Educaţiei, de la începutul noului an de studiu, 190 de elevi au fost testaţi pozitiv la coronavirus, iar alţi peste 5600 se află în autoizolare. 207 profesori sînt bolnavi de COVID-19, iar aproape 300 se află în autoizolare. În total 207 clase din toată ţara sînt în carantină.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load