COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

O polițistă, revoltată de inițiativa PAS de a majora vîrsta de pensionare

21 sep. 11:18   Societate
37854 9

Inițiativa PAS de a majora vîrsta de pensionare pentru angajații structurilor de forță a stîrnit revolta în rîndul polițiștilor. Președintele Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov, a scris pe Facebook că înainte de a luat o astfel de decizie, trebuie să înțelegi în ce condiții muncesc oamenii legii, transmite Noi.md.

Mai mult decît atît, Schimbov se întreabă dacă actuala guvernare cunoaște care este speranța de viață a unui polițist.

"Oare o analiză reală și eficientă a impactului acestei modificări se va face? Sau o să ne trezim peste noapte cu legile deja votate?!

Atunci cînd și așa există un deficit de angajați profesioniști. Cînd oamenii de rînd au sărbători și zile de odihnă, iar angajații structurilor de forță nu le au pur și simplu din simplul motiv că trebuie să muncească. Cînd ieși din comisariat dimineața la “chemare” și ajungi a doua zi. Și mai vii cu cîteva persoane reținute pe care urmează să“ le duci la arest"... cînd mănînci pe apucate, iar «Петровская слобода» este cea mai gustoasă cafea instant ever. Cînd în zilele bune deja la 7 ești la muncă, iar seara e mereu diferit. Însă pe hîrtie oficial și în Codul Muncii sînt “40 ore pe săptămînă”. Cei care știu o să înțeleagă. Cînd te duci la apel și nu știi de fapt ce va fi și cum va fi, cînd îngheți o noapte în ger la fața locului ca să reușești totul pe urme fierbinți, să aduni și material calitativ pe care să îl prezinți procurorului…. Cred că doar cei care au început de la “pămînt” și nu din fotolii moi, o să înțeleagă că nu poate fi vorba de egalitate aici. E despre echitate, despre riscurile profesiei, despre randamentul și calitatea muncii, stresul, longevitatea vieții unui angajat din structurile de forță, atunci cînd de fapt ești la muncă 24/24.

A făcut cineva o analiză cît durează viața unui angajat din Poliție după pensionare? Unde se regăsesc după? Și va rog nu luați exemple ale celor care s-au perindat în scaune moi de birou. Doritorii, să vină și să muncească măcar vreo 10-15 ani în una din aceste structuri, locuri vacante sînt!", a scris Cristina Schimbov.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X