COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O polițistă a fost reținută de CNA pentru mită

O polițistă a fost reținută de CNA pentru mită

O angajată a Serviciului Poliţiei Judecătoreşti a IGP din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii DGT,,Nord" a CNA şi procurori pentru corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, poliţista i-ar fi cerut 200 de euro pentru a grăbi încetarea dosarului de căutare, pornit pe numele acestuia în anul 2016, fiind urmărit pentru datorii.

În urma acțiunilor de urmărire penală ale CNA, astăzi, bănuita a fost prinsă în flagrant, după primirea banilor, transmiși sub controlul CNA. În prezent, aceasta se află în custodia CNA, fiind reţinută pentru 72 de ore.


În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată, poliţista riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală. Operaţiunea de documentare şi reţinere a fost sprijinită de Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load