X 

O pietonală de 2 km ar putea apărea pe malul unui rîuleț din Moldova

21 mar. 20:00   Societate
2669 0

Primăria Căușeni s-a apucat de curățat malurile unui rîuleț din centrul orașului care nu a văzut tehnică specială niciodată.

Cel puțin asta reiese din starea în care se găsea un afluent al rîului Botna care traversează un sector al urbei. Rîul era înnămolit, plin cu gunoaie iar pe mai aproape era imposibil de trecut. Acum două săptămîni tehnica specială angajată de primărie s-a apucat de curățat malurile, tăiat copacii, iar edilul visează ca în zonă să apară o pietonală de aproape 2 km și jumătate lungime, transmite studio-l.online.

De mai bine de 2 săptămîni rîul Lunguța din orașul Căușeni a început a se curăța.

Lucrările au început din centrul orașului, iar pe o distanță de peste 2 km se sapă în maluri, iar toată mizeria este cărată de aici. Se întîmplă după ce edilul a luat decizia de a face curățenie pe acest rîuleț și de a transforma sectorul într-o zonă de agrement cu alei pavate, bănci și piste pentru bicicliști.

Lucrările au început însă, dar bani nu au fost prevăzuți. Primarul afirmă că a depus o notă de concurs la Ambasada Cehiei în RM, dar așa și nu a primit un răspuns.Locuitorii orașului Căușeni au păreri împărțite de aceste lucrări.


Oamenii cer ca toate defrișările să fie înlocuite cu plantări. Potrivit oficialilor valoarea lucrărilor care se realizează în prezent este de 300 de mii de lei, bani care urmează a fi aprobați de consilierii orășenești.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий