X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

O pictură murală, de peste 1000 metri pătrați, va înfrumuseța intrarea în oraşul Cahul

16 noi. 2022,, 20:00   Societate
1576 0

Dorul de casă a fost imortalizat într-o pictură murală, de peste 1000 metri pătrați, de la intrarea în oraşul Cahul. Imaginea este un tribut adus de băştinaşii din Cahul locurilor natale, părinţilor şi dorului pentru cei dragi.

Artistul Alexei Luca a lucrat timp de cinci luni la pictura murală de la intrarea în Cahul. A redat frumuseţea plaiului natal, bunătatea oamenilor şi tradiţiile din sudul Republicii Moldova. Pentru realizarea lucrării, a folosit mai bine de jumătate de tonă de vopsea.

Alexei Luca, pictor mural: „40 Sunt mai multe secvenţe de pictură, care se leagă, toată această pictură, care merge, prin toate secvenţele pînă în deal. Dor de emoţiille pe care le-am avut în copilărie. Fiecare om, cît de bătrîn n-ar fi, el se transformă într-un copil, uitîndu-se la nişte secvenţe."

Inaugurarea a fost una cu tradiţii, hore şi cîntece.

Oamenii care au venit la inaugurare spun că prin cuvîntul dor îşi exprimă dragostea pentru familie, neam şi baştină.


Nicolae Dandiș, primar, oraşul Cahul: „Proiectul a fost promovat foarte mult şi de asociaţia băştinaşilor, ne-am dorit ca prin acest proiect să sensibilizăm şi să ancorăm această dragoste şi dor de casă, cei care poate la studii sau la muncă sunt plecaţi peste hotare. De aceea am zis că dor, cu siguranţă este un cuvînt-cheie."

Costul proiectului este de aproape 700 de mii de lei. Cheltuielile au fost suportate de Guvernul Republicii Moldova, Primăria Cahul, Guvernul Elveției și de băștinașii din raionul Cahul.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий