TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O pictoriță din R. Moldova, premiată la un simpozion internațional din Olanda

O pictoriță din R. Moldova, premiată la un simpozion internațional din Olanda

Artista plastică Valeria Barbas, doctor în studiul artelor, a fost distinsă cu Premiul II pentru pictura „Tata Steel” la Simpozionul International „Ezels &Kwasten”, care s-a desfășurat zilele trecute în Olanda.

Aflat la a 18-a ediție, Simpozionul Internațional s-a desfășurat sub genericul „Conexiuni culturale” și a întrunit artiști din Olanda, Germania, Cehia, Republica Moldova și România, fiind expuse 72 de lucrări.

La gala de premiere, juriul, compus din Brigitte van den Berg, Henk Sentel și Marcella van Zanten a evidențiat 15 nominalizări, desemnînd premianții: Arlet Hamel – Premiul I, (Olanda), Valeria Barbas – premiul II (Republica Moldova), Hans Godhart – Premiul III (Olanda).


Membrul juriului Marcella van Zanten a subliniat că premiul pentru pînza „Tata Steel” a fost conferit pentru originalitate, tehnici moderne și concept de actualitate, remarcînd că lucrarea Valeriei Barbas părea a fi executată de un autor olandez, scrie moldprres.md

„Lucrarea prezentată pentru concurs – „Tata Steel” abordează un subiect pentru contextul modern, dar și pentru localitatea Wijk aan Zee din Olanda în parte, și anume – problema poluării mediului. „Tata Steel” este cel de-al doilea mare producător de oțel din Europa, cu producție în Marea Britanie și Olanda, cu fabrici în 50 de țări și o prezență în industrie pe cinci continente.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load