COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O persoană a fost reținută în urma perchezițiilor de la fostul sediu PDM

O persoană a fost reținută în urma perchezițiilor de la fostul sediu PDM

În urma perchezițiilor desfășurate ieri la fostul sediu al PD a fost reținută o persoană, ridicate documente și tehnică de calcul, anunță Procuratura Generală, citată de Noi.md.

Perchezițiile s-au desfășurat în depozitul în care au fost evacuate și stocate unele bunuri, care au fost scoase din această locație, la domiciliul și în mașina persoanei reținute.

Persoana reținută preventiv este șeful departamentului IT al PDM, el fiind bănuit de favorizarea și participarea activă la activitatea organizației criminale organizate, conduse de fostul lider PDM.


Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul investigațiilor efectuate de procurori pe unul din dosarele vizînd frauda bancară, în care este documentată inclusiv și activitatea organizației criminale, conduse de ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

De notat că, după mai multe amînări, demersul procurorului cu privire la autorizarea efectuării percheziției la fostul sediu PDM a fost respins.

Între timp, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, procuratura a aflat despre evacuarea din fostul sediu PDM a bunurilor care au relevanță pe dosar, fapt ce a determinat ca procurorii să intervină imediat, în baza ordonanței emise în baza art.125 alin.(4) Cod de procedură penală, într-un caz ce nu suferă amînare.

"Activitatea organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc și ”frauda bancară”, ca una din părțile ei componente, sînt printre cele mai complexe cauze pe care le-a anchetat vreodată Procuratura.. Anume aceasta ne face să avem așteptări ca toate instituțiile statului, inclusiv sistemul judecătoresc, prin unii reprezentanți, dacă nu ne ajută în acest proces, atunci cel puțin să nu ne împiedice la fiecare pas", se arată înt-un comunicat al Procuraturii.

Urmărirea penală continuă, iar instituția va informa despre evoluția anchetei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load