X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

O pensionară a rămas fără 40 de mii de lei! Cine sunt suspecții

17 noi. 2022,, 16:00   Societate
2196 0

Polițiștii au identificat doi bărbați, care prin complicitate au extras de pe contul unei pensionare o sumă de 40 600 de lei.

Potrivit informațiilor, în luna septembrie curent, o femeie de 71 de ani din raionul Telenești, a sesizat poliția comunicînd că ar fi fost telefonată de o persoană, care s-ar fi prezentat ca lucrător al unei bănci comerciale și sub pretextul prevenirii sustragerii mijloacelor financiare din contul de card, i-ar fi cerut acesteia rechizitele cardului bancar, cît și parola OTP primită prin mesajul telefonic.

Ulterior, cu ajutorul datelor obținute, au fost efectuate mai multe tranzacții frauduloase din contul bancar al femeii, cauzîndu-i acesteia un prejudiciu material considerabil, transmite realitatea.

„Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar în urma investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală au fost identificați doi suspecți. Unul dintre suspecți, un bărbat de 31 de ani din Soroca, care este și organizatorul infracțiunii, are statut de deținut în penitenciarul nr.4 din Cricova unde își ispășește pedeapsa pentru infracțiuni similare. Complicele acestuia, un tînăr de 21 de ani din Chișinău, fără antecedente penale este cercetat penal în stare de libertate”.

În rezultatul percheziției efectuate, în celula deținutului, au fost depistate și ridicate 2 telefoane mobile, o cartelă SIM și un stick de memorie, care ar putea constitui material probatoriu pe cauza penală și stabilirii implicării bănuitului în comiterea altor infracțiuni.


Conform legii penale, persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 4 ani.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий