COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O pădure din Cahul, cuprinsă de flăcări: 40 de oameni au luptat cu focul

O pădure din Cahul, cuprinsă de flăcări: 40 de oameni au luptat cu focul

Pompierii au intervenit în după-amiaza zilei de 22 iulie, pentru a lichida un incendiu de proporții izbucnit într-o pădure de salcîm din apropierea localității Lopățica, raionul Cahul.

La fața locului au intervenit 3 echipaje de pompieri care ajunși au stabilit că o suprafața de 23 ha de iarbă uscată este cuprinsă de flăcări într-o pădure de salcîmi și pini. Pentru localizarea arderii au lucrat 40 de persoane, dintre care pompieri, dar și reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate 5 unități de tehnică.

Incendiul a fost lichidat după 7 ore de intervenție continuă la ora 21:00. În urma arderii a fost afectată suprafața de 17 ha de iarbă uscată din pădurea de salcîm, dar și alte 6 ha de vegetație uscată din pădurea de pini.


Datorită intervenției echipelor de salvatori și pompieri în comun cu reprezentanții autorităților a fost posibilă salvarea a peste 35 ha de pădure. Cauza incendiului urmează a fi stabilită.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. Pompierii roagă persoanele să evite aprinderea rugurilor în păduri, întrucît în condiții de umiditate redusă și temperaturi înalte, orice scînteie poate genera incendii de proporții cu prejudicii impunătoare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, salvatorii și pompierii au intervenit în peste 4550 de situații pentru lichidarea arderilor de gunoi și vegetație uscată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load