X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

O nouă sentință în dosarul "Furtul miliardului": Cine a fost condamnat

17 iun. 11:26   Societate
11402 0

Administratorul unei companii-fantomă care a prejudiciat fosta „Banca de Economii” cu circa 3,7 milioane lei (peste 310 mii dolari) a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru un termen de probă de 5 ani.

Sentința a fost pronunțată recent de magistrații Judecătoriei Chișinău.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în decembrie 2011, cînd inculpatul a fost rugat de un prieten să deschidă o companie pe numele său, contra unei sume de 200 dolari. După ce compania a fost creată, individul, împreună cu prietenul, au mers la o filială a SA „Banca de Economii”, unde au primit un credit în mărime de 4,4 milioane lei, notează Noi.md cu referire la deschide.md.

Ulterior, o parte din bani a fost transferată pe un cont bancar, iar a doua zi circa 3,7 milioane lei a fost transferați pe contul companiei – suma care în aceeași zi a fost transferată pe contul unei companii nerezidente.

Fiind audiat, bărbatul și-a recunoscut vina. Acesta a precizat că a fost rugat de prieten să-și deschidă o companie, căruia i-a înmînat ștampila firmei. În total, precizează acesta, la bancă a fost doar de 2-3 ori pentru a ridica extrasele, însă nu a văzut niciodată banii.


Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 15 zile.

4
6
2
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав