COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O nouă ședință în dosarul Șor, amînată

O nouă ședință în dosarul Șor, amînată

Ședința de judecată în dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor – programată pentru 2 septembrie, la Curtea de Apel Cahul – a fost amînată. O nouă ședință a fost fixată pentru 7 septembrie, transmite IPN.

Instanța menționează că ședința a fost amînată, dat diind faptul că a expirat programul de lucru al Curții de Apel Cahul. Următoarea ședință este programată pentru data de 7 septembrie, ora 10.30.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pînă la pronunțarea sentinței definitive.

În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, iar de atunci au fost numite în jur de 30 de ședințe – toate fiind amînate pe diverse motive. În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Șor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Răspunzînd la întrebările jurnaliștilor, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-o conferință de presă, că procuratura a solicitat Israelului extrădarea lui Ian Șor, însă, potrivit legislației israilene, statul nu extrădează proprii cetățeni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load