Criza energetică stiri: 1601
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Viorel Morari, amînată

4 oct. 15:31   Societate
1374 0

Ședința în dosarul penal intentat pe numele lui Viorel Morari, în care este învinuit de amestec în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, a fost amînată din nou.

S-a întîmplat după ce judecătorul raportor nu s-a prezentat la ședință, invocînd probleme de sănătate. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a declarat că ar fi vorba despre o tergiversare intenționată, transmite Anticorupție.md.

Ședința a fost programată pentru ora 10:30, dar nu a avut loc deoarece judecătoarea Ana Cucerescu a anunțat că se află în concediu de boală. Niciunul din cei doi procurori pe caz nu s-au prezentat, fără însă a-și motiva absența.

Pe de altă parte, Viorel Morari a declarat pentru Anticoruptie.md că-și dorește un deznodămînt cît mai grabnic, astfel încît să se poată concentra pe alte lucruri.

„Consider că este vorba despre o tergiversare intenționată, care este total contraproductivă. Timp de un an, ședințele sunt amînate din varii motive, deși eu mă prezint și sunt gata să ofer toate informațiile de care este nevoie”, a declarat Morari.


Tergiversările în examinarea dosarului intentat pe numele lui Morari au început în primăvara anului 2021, după audierea primilor martori ai acuzării care au dat declaraţii în favoarea inculpatului.

Viorel Morari pledează nevinovat și susține că dosarele ar fi o comandă politică după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor, precum şi o răzbunare din partea lui Veaceslav Platon pentru că i-au fost intentate mai multe dosare şi condamnat la ani grei de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав