COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O nouă intrare pentru public în Parcul Dendrariu

O nouă intrare pentru public în Parcul Dendrariu

În Parcul Dendrariu din sectorul Buiucani va fi amenajată o nouă intrare pentru public.

Anunțul a fost făcut de către Primăria Chișinău. Poarta de acces în spațiul de odihnă va fi construită pînă la finele anului curent, la intersecția străzilor Vasile Lupu și Constantin Stere, dinspre cartierele din zona istorică a capitalei.

Lucrările sînt în desfășurare și prevăd amenajarea în pavaj a căilor de acces cu scări pentru vizitatori, zona fiind una în pantă. Costul proiectului este de 1,2 mil. lei surse financiare prevăzute în bugetul municipal. E de menționat că, poarta de acces și construcțiile auxiliare vor fi edificate de către un dezvoltator imobiliar din preajmă, în baza unui parteneriat public-privat.


Potrivit directorului Î.M. „Grădina Dendrologică", Ion Uzun, amenajarea noii intrări în parc va facilita accesul cetățenilor în zona de odihnă, iar odată cu majorarea numărului de vizitatori, întreprinderea va putea menține actualul tarif al biletelor de intrare, precum și prelungirea programului de activitate, pînă la ora 24:00.

De asemenea, pe parcursul anului 2019, pe teritoriul zonei de odihnă a fost amenajată compoziția „Rozariu 2" (3000 trandafiri) și finalizate lucrările de construcție a „Grădinii Eternității" (1,6 ha) - spațiu conceput și amenajat în manieră clasică, cu trei fîntîni arteziene. Parcul Dendrariu are o suprafață de 78 ha.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load